Yoga

Voel je relaxt, oefen moeiteloosheid, in lichaam, adem en geest.

De yogahoudingen werden ooit bedacht om langer te kunnen zitten in meditatie. Om het lichaam gezonder te maken, sterker en leniger, vrij van spanningen. Naast de beoefening van deze yogahoudingen, de asana’s, besteden we ook tijd aan de beoefening van pranayama en meditatie. 

Invloed van de verschillende leraren en uiteraard eigen oefening en inmiddels al zo’n 13 jaar ervaring in het lesgeven van yoga, vormen de inhoud van de lessen. De afgelopen jaren is Vijay Gopala (Yoga Gita, Mysore, India) een belangrijk leraar voor mij geweest. Vijay is opgegroeid als yogi en zijn leer omvat de yoga in zijn puurste vorm, klassieke yoga, geen ‘stijl’. Het bewustzijn wordt opgebouwd door het helemaal aanwezig ZIJN in de oefeningen. En bovendien, door op deze manier yoga te beoefenen wordt het lichaam gezond en ontzettend sterk.

De lessen zijn voor alle niveaus. Ik stem de precieze inhoud van de les doorgaans af op de deelnemers die er op dat moment zijn. Ik streef er naar dat iedereen op zijn eigen niveau zijn of haar oefeningen kan doen. 

Momenteel geef ik alleen les op vrijdagochtend, van 9.15-10.45 uur in de Notenkraker in Eelde-Paterswolde. 

Voor meer informatie ga naar Agenda .