Yoga

Voel je relaxt, oefen moeiteloosheid, in lichaam, adem en geest.

De yogahoudingen werden ooit bedacht om langer te kunnen zitten in meditatie. Om het lichaam gezonder te maken, sterker en leniger, vrij van spanningen. 

In de lessen die 60 minuten duren worden met name deze yogahoudingen (asana’s) geoefend. De opbouw van een les is doorgaans van een warming up naar zonnegroet naar asana. Vanwege de beperkte tijd is er in deze lessen minder aandacht voor de aspecten pranayama en meditatie. Aandacht voor adem en geest zijn altijd verweven met de fysieke oefeningen.

In de lessen die 90 minuten duren is er wat meer tijd voor het apart beoefenen van pranayama en meditatie. Het grootste deel van de tijd wordt besteed aan de asana’s.

Invloed van de verschillende leraren die ik heb gehad en uiteraard eigen oefening en ervaring in het lesgeven, vormen de inhoud van de lessen. De afgelopen tijd is Vijay Gopala (Yoga Gita, Mysore, India) een belangrijke leraar voor mij geweest. Zijn leer omvat de yoga in zijn puurste vorm, klassieke yoga, geen ‘stijl’. Het bewustzijn wordt opgebouwd door het helemaal aanwezig ZIJN in de oefeningen. En bovendien, door op deze manier yoga te beoefenen wordt het lichaam gezond en ontzettend sterk.

De lessen zijn voor alle niveaus. Ik stem de precieze inhoud van de les doorgaans af op de deelnemers die er op dat moment zijn. Ik streef er naar dat iedereen op zijn eigen niveau zijn of haar oefeningen kan doen. 

Alleen in de Verdieping zijn er yogamatten aanwezig. Bij voorkeur oefen je op je eigen yogamat.

De yogalessen worden gegeven op:

Woensdag 18.30-19.30 uur in het Borchkwartier in Eelderwolde
Woensdag 19.45.-20.45 uur in het Borchkwartier in Eelderwolde  
Woensdag 21.00-22.00 uur in het Borchkwartier in Eelderwolde
Vrijdag 9.15-10.45 uur in De Verdieping in Paterswolde

Voor meer informatie over de lessen ga naar Lesrooster.