Hilde Siebesma

Ik heb altijd veel aan sport gedaan. Met name verschillende dansvormen en aan sportschool verwante lessen. In 2002 behaalde ik mijn ‘aerobics intructor’-papiertje en begon ik met lesgeven. Toen ik in 2004 ook Body Balance ging geven op de sportschool werd dat meteen mijn favoriete les. Er zaten o.a. elementen van yoga in. Het aandachtige en rustige bewegen had een bijzonder prettige uitwerking. En zo werd mijn interesse in het onderwerp ‘yoga’ gewekt.

In 2011 rondde ik de vierjarige docentenopleiding af aan de Yoga Academie Nederland te Amsterdam en begon ik tijdens de opleiding al met lesgeven. Eigenlijk was ik in het begin van de opleiding niet echt van plan om yogales te gaan geven. Ik had een vaste baan als diëtist in een ziekenhuis en deed de opleiding vooral voor mijn eigen ontwikkeling. Maar toen ik door kreeg hoe groot de transformerende werking van yogabeoefening kon zijn (in positieve zin uiteraard) besloot ik toch te gaan lesgeven. Toen ik kinderen kreeg ben ik mij alleen op de yoga gaan richten.

Begin 2011 begon ik met twee groepen in Eelderwolde en heb ik de lessen rustig aan uitgebreid. Stoelyoga voor ouderen is er in 2015 bijgekomen na het afronden van de specialisatie opleiding ‘Yoga voor ouderen’ bij Samsara in Weesp. Regelmatig volgde ik lessen of workshops bij andere docenten. De ‘Prana flow teacher training’ bij Yoga Rocks op Kreta van yogaleraar Simon Park is nog wel aardig om te noemen.

Tijdens de opleiding aan de YAN en ook daarna nog volgde ik lessen bij Koos Zondervan (Kashmiryoga). Op de YAN was een heel fijne docent ook Gerold Guthman.

Erg dankbaar ben ik voor de ontmoeting op het Yogafestival Terschelling 2016, met de Indiase leraar Sri. Vijay Gopala van Yoga Gita. Opgegroeid als kind van een yogi en een studie aan de universiteit van Bangalore in Yoga en Filosofie, heeft hij een compleet pakket yoga-kennis tot zijn beschikking die hij ook nog eens heel toegankelijk en begrijpelijk kan overbrengen. Iemand die de klassieke yoga kan overbrengen, yoga zonder invloed van wat voor stijl dan ook, was precies wat ik zocht. Hij bracht en brengt, meer verdieping in mijn eigen oefening en in mijn kennis van de yogafilosofie. Inmiddels heb ik de 200 uur ‘Yoga Teacher Training Course’ van Yoga Gita afgerond. In de zomer van 2018 hoop ik weer meer van hem te kunnen leren en meemaken.

Namasté,

Hilde (december 2017)